Interessert i andel?

Du kan sette deg på venteliste for å bli andelshaver når som helst i løpet av året, men det er kun i begynnelsen av hver vekstsesong det er opptak av nye andelshavere. Først går tilbudet til de som var andelshavere siste sesong, deretter til de som står på ventelisten som har bygd seg opp siden siste sesongs opptak av andelshavere. Man forplikter seg kun for ett år om gangen.

For tiden opplever Øverland andelslandbruk stor tilgang av folk som ønsker å være en del av oss i Øverland andelslandbruk. Det er for tiden (mai 2018) rundt 150 personer som står på ventelisten og siden vi bare har bare plass til 343 personer kan ventetiden bli lang  (pt opptil 1 år). Vi anbefaler alle om å sjekke mulighetene andre steder via andelslandbruksiden på facebook og www.andelslandbruk.no  som har oversikt over alle andelsgårder i Norge. Eller enda bedre starte opp egen andelslandbruk i nærheten av der du bor.

På Øverland andelslandbruk er det lagt opp til at andelshaverne er en aktiv del av dyrkningsprosessen og selve produksjonen. Ved å delta på Grønne fingre, i arbeidsgrupper eller ved å være aktiv på jordet i egen regi, er man med på å skape et fellesskap og gjøre sin del av ”jobben” slik at ikke alt hviler på bonden. Selvhøsting er en del av arbeidet, men det kreves også at du deltar utover dette. Du forplikter deg til 6 timer med innsats for fellesskapet i løpet av sesongen.

Hva er fordelen med å være andelshaver på Øverland?

 • Vidunderlig ferske råvarer pga selvhøsting
 • Maten er ureist
 • Du har full innsikt i hvordan maten dyrkes og hva den inneholder
 • Alt som produseres er fritt for sprøytemidler og tilsetningsstoffer
 • Gården er barnevennlig og det er flott for barn å vite hvor maten kommer fra
 • Fellesskap og samhold
 • Andelshaverne på Øverland deler kunnskap og informasjon om mat, helse, landbruk etc.
 • Det er mye å hente hos de andre andelshaverne og ved å slå av en prat, si hei eller spørre om det man lurer på, er man med på å skape et aktivt og givende miljø
 • En forståelse for sesongene
 • Muligheten til å dyrke ting man ikke ellers så lett får tak i, ettersom man som andelshaver er med på å påvirke hva som dyrkes på gården og kan prøve ut nye sorter
 • Gleden ved å jobbe i jorden og fordelen ved å bruke kroppen
 • Forskning viser at det å grave i jorden faktisk trigger lykkehormoner, så man blir lykkeligere av å være aktiv på Øverland

På årsmøtet i februar/mars blir det vedtatt hva som skal produseres, hvor mange andelshavere som kan bli med i den kommende sesongen og hva en andel i produksjonen vil koste. Andelshavere som var med i fjorårets sesong får fortrinnsrett til neste sesong.

Hva koster det?

Kontingenten i 2017 er kr 3000 for voksne over 17 år, kr 1500 for ungdom fra 8-17 (halv andel) og gratis for barn under 8 år. Antall voksenandeler er 340.  Nye andelshavere betaler en innmeldingsavgift på kr 400,- (engangs beløp) i tillegg til kontingenten.

Meld deg på ventelisten

WordPress nettside laget av Oransje webdesign