En nydelig suppe servert med brennesleolje og parmesanskav
Dette trenger du:
- 1 bolle brennesle
- 4 dl vann
- 3 stk sjalottløk
- 2 dl hvitvin
- 1 ss kyllingbuljong
- 2 dl kremfløte
- 2 stk egg
- 50 g parmesan, i tynne skiver
- olje
- salt og pepper
Slik gjør du:
- Plukk eller klipp ung brennesle. Bruk hansker (eller fryseposer) for å beskytte hendene. Fyll en stor bolle. Skyll brenneslen godt i kaldt vann.
- Kok den i fem, seks minutter i 4 desiliter vann. (Brenneslen brenner ikke etter at den er kokt). Kjør med stavmikser til alt er glatt.
- Ta noen spiseskjeer av denne kraften og legg i en skål. Hell på noen spiseskjeer med olivenolje og sett til side.
- Finhakk sjalottløken. Fres den i en kjele i litt olje til den blir blank. Hell på hvitvin og la det koke inn til halvparten.
- Ha i kyllingbuljong og kremfløte og la det koke inn i noen minutter. Spe på med brenneslekraften. Smak deg fram. Smak til med salt og pepper.
- Servér med brennesleoljen og parmesanskav.
oppskriften er levert av Susanna Simikic