brenneslesuppe

Brennesle suppe

En nydelig suppe servert med brennesleolje og parmesanskav

Dette trenger du:

  • 1 bolle brennesle
  • 4 dl vann
  • 3 stk sjalottløk
  • 2 dl hvitvin
  • 1 ss kyllingbuljong
  • 2 dl kremfløte
  • 2 stk egg
  • 50 g parmesan, i tynne skiver
  • olje
  • salt og pepper

Slik gjør du:

  • Plukk eller klipp ung brennesle. Bruk hansker (eller fryseposer) for å beskytte hendene. Fyll en stor bolle. Skyll brenneslen godt i kaldt vann.
  • Kok den i fem, seks minutter i 4 desiliter vann. (Brenneslen brenner ikke etter at den er kokt). Kjør med stavmikser til alt er glatt.
  • Ta noen spiseskjeer av denne kraften og legg i en skål. Hell på noen spiseskjeer med olivenolje og sett til side.
  • Finhakk sjalottløken. Fres den i en kjele i litt olje til den blir blank. Hell på hvitvin og la det koke inn til halvparten.
  • Ha i kyllingbuljong og kremfløte og la det koke inn i noen minutter. Spe på med brenneslekraften. Smak deg fram. Smak til med salt og pepper.
  • Servér med brennesleoljen og parmesanskav.

oppskriften er levert av Susanna Simikic