HØSTTAKKEFESTIVAL 2024 – PROGRAM
Velkommen på høsttakkefest med mer på Øverland Andelslandbruk søndag 15.09.24 kl 12-16. Her finner du program for dagen. Endringer kan forekomme fram til siste sekund 🙂
Kl 12 VELKOMMEN OG TAKK TIL JORDA OG MENNESKENE
v/ Marianne Steinskogen (daglig leder) og Tikki Sommerschield Matheson (hovedgartner)
Litt om andelslandbruket og om dyrkingen på Øverland
100 ÅR MED BIODYNAMISK LANDBRUK
v/ Sarah Danielson (daglig leder) og Nathaniel Mead (styreleder)
Bli med på oppdagelsestur gjennom 100 år av historien til biodynamisk landbruk i Norge. Presentasjon av jubileumsboken.
GURIS GRØNNE KJØKKEN
v/ Guris Schanke
Hør Guri fortelle om sin helsereise og omlegging til et grønt, plantebasert kosthold. Hun skal også lage noe godt til inspirasjon!
ET BOBLENDE SPISSKAMMERS
v/ Rita Amundsen
Hør Rita fortelle om sin måte å høste, sanke, konservere, lage og spise mat på. I takt med naturen, årstidene og det bloblende mikrolivet.
MINIKURS I SURDEIGSBAKST
v/ Agnes Tank Nilsen
Agnes viser hvordan du lykkes med surdeigsbakst hjemme. For det er ikke så vanskelig om du bare kjenner triksene.
Salg av mat og smaksprøver
Hele dagen fra 12-16 blir det mulig å kjøpe surdeigspizza med grønnsaker og ost, laget av gartnerteamet i vedfyrt bakerovn. I tillegg kan økologiske boller og kaffe kjøpes av Godt Brød Bekkestua som stiller opp på stand. Andelshaverene har også laget grønnsakssuppe og noen kaker som vi alle deler på.
Kjøp med noe godt hjem
Det blir salgsboder på «markedet» der vi selger grønnsaker og andre lokale gårder, produsenter, samarbeidspartnere og andelshavere selger sine godsaker. Gled deg til å handle fra disse:
Løkka Gård – egg, grønnsaker
Skotta Gård – honning
Arlene – honning
Gry Hammer – kombucha, startkulturer, spekepølser, bøker mm
Omang Gård – Ost
Aukrust Gård – krydder
Tessas Eplegård – eplejuice
Fabser Helse – økologisk melblanding og rundstykker med urtesmør
Reinsby gård – lammekjøtt (bestilling)
Godt Brød – Surdeigsbrød, boller
Biodynamisk Forening – bøker og medlemsskap