Rita Amunsen har vært andelshaver hos oss helt siden den spede begynnelse og er utrolig kunnskapsrik og inspirerende. Hun har holdt kurs i fermentering og melkesyregjæring (blant annet) i en årrekke og i høst vil hun holde kurs for andelshavere og andre interresserte. Her er hva Rita selv skriver om mekesyregjæring:
Velkommen inn i en verden av mat som bobbler av livskraft og energi. Melkesyregjærende grønnsaker og andre gjærede/fermenterte produkter, laget hjemme på kjøkkenet, smaker vidunderlig godt! Har man en gang fått sansen for slik mat vil kroppen bare ha mer av det.
Melkesyregjæret mat og drikker hjelper oss til å få vårt «indre system» i orden. Mange av dagens helseproblemer (både fysiske og psykiske) kommer av at vi har en fordøyelse som ikke fungerer optimalt – denne typen mat er fantastisk godt både for gane og mage. Dette er mat som støtter vår fordøyelse og vårt immunforsvar. Det er en fantastisk konservering- og videreforedlingsmetode for grønnsaker og ville vekster. Tradisjonelt har man i Europa melksyregjæret hodekål (Sauerkraut) , men alt av grønnsaker kan brukes og en kombinasjon av forskjellige grønnsaker og ville vekster blir veldig godt.
Alt dette vil du få høre mer om og lære om på kurset. Ta med et glass eller tre med lokk om du ønsker å ha med noe hjem. Et stort norgesglass eller flere små syltetøyglass går fint.
Pris for kurset er 350/ 600 (andelshaver/ ikke andelshaver)
Påmelding til post@overlandel.no
Maks 25 deltagere